Tanker

"brevet til Jens"

Publisert: 01.sep.2011 @ 00:11 // Tanker // 1 kommentar

Jeg skal prøve å beholde roen, men hvor vidt jeg klarer det, er jeg neimen ikke sikker på. Jeg kjenner meg sint, irritert og skuffet. Jeg vet ikke om det er samfunnet, regjeringen eller hver enkelt kommune jeg skal reagere på. Men en av dem er det ihvertfall, jeg tviler ikke på mine egene ord. Jeg ble sittende å se dokumentaren "brevet til Jens" som gikk på tv2. (onsdag 31.8.11, kl. 21:45) Til de som ikke så den, handlet det om rettighetene en funkjonshemmed har. Det handlet om Stine og Mari, som begge sitter i rullestol, men som er funksjonshemmede på hver sin måte (om jeg kan få si det sånn, da?) Mari, som er kraftigst funksjonshemmede, bor i en leilighet, sammen med en venninne og har en personlig assistent (som det så fint heter). Mari trenger hjelp til mye av det vi andre klarer. Spise og drikke f.eks. Stine sitter også i rullestol, men klarer det dagligdagse selv, la meg rette, mye av det. Men alikevel bor Stine på en institusjon hvor hun ikke engang har sitt eget rom, og bestemmer overhodet ingenting selv. Stine har leggetider, de som jobber der bestemmer når hun skal stå opp, spise og ja, egentlig alt vi andre bestemmer litt selv. Stine blir hele tiden flyttet på, rundt på denne institusjonen, hun har ikke et fast rom. Hun er på en institusjon med flere funksjonshemmede, men noen av de er mer funksjonshemmed enn hva Stine er. Kommunen til Stine har valgt for henne at hun skal være på institusjon. Jeg lurer, hvordan kan de bestemme det? Hvorfor får ikke jenta ha en personlig assistent sånn som Mari har? Hvorfor får hun ikke bo i egen leilighet?
"? Du føler på en måte at du er fengslet for noe du ikke har gjort, sier Stine selv om livet sitt."
Kloke ord fra en vanvittig klok dame!
På institusjonen hvor Stine bor, blir Stine og de andre menneskene der kalt for BRUKERE. Jeg personlig synes det høres helt forferdelig ut, bli kalt en bruker? Det høres så feil ut i mine ører.
Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det som skjer i hodet mitt, det kjennes bare ut som rot hele hodet, det er vel riktig på et vis.
Jeg synes det er vondt å tenke på at funksjonshemmede ikke kan få leve et normalt liv. Kan ikke de få gå på skole, jobbe, ha en leilighet osv. Akkurat som alle andre her i landet? Hvorfor skal akkurat de utsettes for noe sånt?
På slutten av dokumentaren står det at de som laget filmen, har prøvd mange ganger å vise filmen til statsmenisteren, uten å lykkes. Hva er det for noe tull? Tenk om du selv blir funksjonshemmed en dag? Hva gjør du da? Skal kommunen din tvinge deg til å bo på institusjon, fordi kommunen ikke orker å finne en personlig assistent til deg? Jeg tror det er snakk om hva kommunene orker og gidder. Det å bli funksjonshemmed kan skje den beste. Ingen er garantert et normalt liv!!
Men Stine flyttet til Oslo, og fikk en personlig assistent. Og hvis jeg fikk med meg riktig, bor hun i egen leilighet og studerer nå.
Det endte godt for disse jentene. Men hva med de andre som sliter med samme problem? Jeg skjønner ikke..
Jeg må stoppe her, jeg er irritert.

skal mye til å ikke

Publisert: 24.jul.2011 @ 00:25 // Tanker // 0 kommentarer

.. La tårene trille! 

Norge er i sorg. Ikke bare Norge, men også våre naboland og mange andre land. Terror er ikke Norge, terror hører ikke hjemme her. Lille trygge Norge, hva skjedde? Det er så vanskelig å forstå. Siden igår rundt 17-tiden, har jeg sitti klistra til VG.no og oppdatert hvert 5minutt. Ja, selv på jobb i dag gjorde jeg det! Men dette også litt pga. alle spørsmålene vi får inn iløpet av dagen. Mange som har vært innom å lurt på om vi har hørt noe mer. Og da dukker jeg opp, og forteller det som akkurat er kommet på VG.no! Det er tunge historier ungdommer velger å dele med VG.no. Når man sitter på jobb å gråter, er det tydelig sterkt det man leser! Jeg er meget imponert over de som har klart å spille død i en sånn situasjon. Ligge helt stille i 1-2 timer, og høre at folk blir skutt rundt deg. Det er utrolig! Jeg klarer ikke sette meg inn i den situasjonen. Ingen klarer det. Det er så uforstålig. 85 uskyldig ungdom er skutt og drept. Mange er fremdeles savnet. Rundt 170 foreldre har mistet det kjæreste dem har, sitt eget barn. Tenker masse på de pårørende. Kondolerer så masse! 

Jeg hadde alvorlige problemer med å sove i natt. Jeg skalv og var type veldig kvalm. Jeg har ikke blitt noe bedre utover dagen. Jeg er type sinnsykt redd i mitt eget hjem, i min egen seng, sammen med mine egene foreldre. Jeg har egentlig vært liv redd igjennom hele dagen. Vær eneste kunde som har vært innom, har jeg vært redd. Det er slitsomt. Men ting er litt roligere nå, så jeg håper på en natt med søvn i natt. 

Det er så uforståelig. Men oppi det hele, tenker jeg masse på min kjære Alexander, som døde i Mai i år. Jeg klarer ikke la vær å felle noen tårer for han også, samtidig som jeg gråter litt for de 92 personene som ble drept under terror angrepet i Oslo og skytemassakeren på Utøya. Det er ingenting som er normalt oppi hodet mitt lenger. Men jeg prøver å være sterk. Jeg forteller hele tiden til mine venner hvor glad jeg er i dem. Man vet aldri hva som venter deg om 5minutter! 

Kondolerer.


På en dag som dette er det igjen viktig å huske på at handlinger som dette ikke blir utført av raser eller hudfarger, av stater eller verdensdeler, men av enkeltpersoner og grupper som har mistet fokus på det viktige i Verden: Samhold, omsorg, forståelse, empati og kjærlighet..Ta vare på dine nære og kjære ♥

ungdommer får drømmer knust!

Publisert: 06.jul.2011 @ 03:37 // Tanker // 16 kommentarer

Har du noen gang tenkt på hvor mange ungdommer som får drømmen sin knust? Drømmene blir puttet i en søppelbøtte med gårsdagens middag. Jeg anbefaler deg å tenke på det.
Jeg er midt oppi det selv og vet derfor hvordan det føles.
Jeg fikk melding på telefonen i går, der det sto at jeg kunne logge inn på minid og sjekke hvilken linje jeg har kommet inn på. Var nervøs i starten, noe jeg hadde kjempe grunn til. Det hele endte med et rasseri anfall med tårer. Jeg ble rett og slett stappet godt sammen og puttet ned i søppelbøtta. Det hele fordi Stortinget, statsministern, Gud veit hvem, har bestemt at det kunn er 15 ungdommer som skal få fullført drømmen om å bli barn og ungdomsarbeider i Hallingdal. Det er ganske sykt. Og det som er enda mer sykt, er jo faktisk at det hele avgjøres med karakterer. Jeg spør, hva skal vi med karakterer? Hvorfor skal karakterer knuse så mange drømmer på en gang? Hvorfor skal disse karakterene avgjøre din egen fremtid? Mange ungdommer har sitt de sliter med. I mitt tilfelle er det lese og skrive vansker. Noe som fører til at karakterene aldri blir bra nok, som igjen fører til et helt ræva snitt. Og som deretter hindrer deg i å fullføre drømmen din. Har du egentlig tenkt på hvor mye arbeidskraft en kommune kan miste, fordi mange ikke får fullført drømmen sin? Det er ganske sykt.
Kan ikke alle ungdommer få drømmen sin oppfylt? Kan ikke karakterer forsvinne fra skolesystemet? Altså jeg mener, hvis alle som ville, fikk kjøre det løpet de hadde hatt lyst til, ville det jo blitt en enorm arbeidskraft i hver kommune. Eller?
Karakterene har jo egentlig ingenting å si, karakterer beskriver ikke hvordan vi er som person, gjør de vel? Jeg som har gått helse og sosial, vet at hvordan du er om person, kan bety enormt mye for de barna, pasientene, samma hva du skal jobbe med. Så karakterer er for min del oppskryt. Det burde ut av systemet. Lær oss heller noe, ikke trykk oss ned med karakterer!!!
Men Norge er jo så fattige, at vi har vel ikke råd til å utdanne mer enn 15elever i Hallingdal?

Jeg er egentlig bare kjempe frustrert. Jeg har kommet inn på helsefagarbeidern og står på venteliste på barn og ungdomsarbeider. Nummer 6, hvis du lurte! Jeg har alltid hatt en drøm om å jobbe med barn og ungdom, det står jeg fremdeles for, og nettopp derfor er ikke helsefagarbeidern noe for meg. Jeg vil jobbe med barn og ungdom. Derfor ser jeg ikke vitsen med å gå helsefagarbeidern bare for å gå en linje. Det skal være en mening i det jeg bruker energi på. Så for alt jeg vet, ender jeg kanskje opp med et friår! Selv om det ikke er det jeg ønsker!
Hva mener egentlig du om saken?
Hva ville du gjort i min situasjon?
Har du noen gang tenkt på hvor mange ungdommer som får drømmen knust? Kanskje du er en av dem?

nå er det nok

Publisert: 05.jul.2011 @ 03:42 // Tanker // 2 kommentarer

Jeg har fått nok. Jeg er lei. Jeg trenger en profesjonell lege, ikke en lege som sitter å gjetter seg frem til diagnosen din. Eller kanskje en psykolog ville gjort fremskritt i en mørk hverdag? Misforstå meg rett. Det er ikke noe galt med familien min. Jeg elsker familien min. Venner er så som så. Jeg sier ikke de er dårlig, for det er de overhodet ikke. Men ting er tungt om dagen. Jeg skrev et innlegg i går, der jeg nevnte at det er et helvete å være jente, det mener jeg fremdeles. Ikke fordi jenter er jenter. Alle vet at jenter har mørke perioder, spesielt rundt mensen tider, det er så. Men i det siste har det vært mørkt hele tiden hos meg. Jeg sover ikke om nettene, jeg er stup trøtt, men jeg blir bare liggende å tenke. Det irriterer meg.
Jeg savner Alexander. Min kjære Alexander som avsluttet livet i en alder av 19år. Savnet er så stort, at det er umulig å beskrive på noen som helst måte. Noen tårer vil kanskje vise det tydeligere, men fremdeles vanskelig å beskrive. Mange tårer har det blitt og ekstremt mange netter jeg har liggi våken, tenkt på deg, solstråla vår!<3 Det er så tungt å ikke ha få sagt hade til deg, ikke fått gitt deg en klem, ingenting! Tårene renner, jeg savner deg sånn.. Men du har det bra, det vet jeg! Hvil i fred, vennen min!
Men det er noe annet som ikke stemmer. Jeg er helt fin på dagen, men når jeg skal sove, blir alt mørkt, jeg blir kvalm og har halsbrann til de tusner. NEI, JEG ER IKKE GRAVID..!!
Det er så mye rart som skjer oppi hodet mitt, jeg blir gal. Jeg klarer ikke respektere meg selv for den jeg er. Ok, jeg klarer personligheten min. Den er meg, uansett hvordan du snur og vender på det. Men utseende? Nope. En amatør redigering kan gjøre et menneske "pent", den fikser jeg ganske bra. Men hva når jeg skal ut døra? Jeg kan ikke redigere meg selv da. Greit, folk respekterer meg som den jeg er. Men jeg hater synet av meg selv i speilet. Jeg har MASSE kviser, og jeg takler de ikke. En kompis av meg sa en gang "Du da, hvem har vel ikke sliti med det i ungdomstiden? Du ser bra ut, ikke bekymre deg." Han hadde rett, alle har sikkert sliti med det i ungdomstiden. Men hos meg begynte det i 5 klasse, og har bare blitt verre og verre. Legen jeg var hos i vinter, sa at det var mer enn normalt. Det er nemlig ikke bare ansiktet, men hele ryggen, mellom puppene og enkelte på beina. Jeg klarer det ikke. Legen jeg var hos i vinter ga meg mange forskjellig kurer, den ene var en "antibiotika kur" av et eller annet slag, den hjalp, men bare i to uker. Jeg fikk en til, men den ble jeg skikkelig dårlig av. Så fikk jeg p-piller, men fikk bivirkninger av de, så sluttet på de uten å spørre legen. P-piller er heller ikke noe for meg.
Mamma sier til meg at hun skal bestille ny time hos legen. Men kunn for å få de til å bestille time på et sjukehus, hos en profesjonell hudlege! I need it!
Bare det ville lettet et av mine store problemer. Jeg håper også på noe som kan "skanne" kroppen min, og sjekke hva som er galt. Spesielt hodet. Det siste året har vært ekstremt, med migrene en gang i uken, er det klart man blir sliten! :-/

Dette er ikke et klage innlegg. Det er mer til meg selv, enn til dere. Jeg antar at alle der ute, sliter med noe! Så ikke rakk ned på meg, fordi jeg delte dette..
Viel, jeg elsker deg. Du er jenta som holder meg oppe. Takk!
Alex, du er gutten som får meg til å føle meg bedre. Jeg er glad i deg. Takk tigern min!<3

forelskelse

Publisert: 13.jun.2011 @ 23:14 // Tanker // 0 kommentarer

.. er rett og slett noe dritt. 
Er 99,99% sikker på at jeg er den eneste som hater følelsen av å være forelska. De fleste elsker følelsen. Du vet, sommerfugler i magen når personen sender meld, snakker til deg, smiler til deg, eller hva enn det skulle være. Jeg hater det. Jeg klarer ikke stole på gutter. Siden jeg er uheldig og har jeg vært sammen med gutter som er utro, har jeg problemer med å stole på andre gutter jeg finner også, selv om de er HELT anerledes fra den forrige jeg hadde. Alikevel går jeg hele tiden rundt med frykten om at han er utro, eller snakker likt med alle andre jenter også! At jeg i det hele tatt kan gå rundt å tro det, er en skam. Men man skal aldri si aldri. Enkelte dager er alt greit, jeg tenker ikke på det. Andre dager er det bare det som står i hue på meg. Hva faen er galt oppi hue mitt? Det kan umulig være riktig justert. Skjønner at jeg virkelig burde jobbe med det å kunne stole på andre mennesker. Skjerpings! 

Jeg kan ihvertfall alltid gå til Tigergutten min når det er noe. Han lytter alltid, diskuterer aldri og det er heller aldri problemer med han. Jeg elsker deg! ♥

jeg ser deg overalt

Publisert: 31.mai.2011 @ 20:52 // Tanker // 0 kommentarer

Jeg er lei. Jeg hater å måtte se deg hele tiden. Du er jo ikke blandt oss lenger. Jeg er hele tiden på vei bort til det jeg tror er deg, idet jeg kommer på at du ikke er blandt oss lenger. Det er så uvant. Verden er urettferdig. Hvorfor tar egentlig Gud de beste først? Det hele er uvirkelig. La det være en vond drøm. Jeg orker ikke dette mer, jeg takler det ikke. Kom tilbake, jeg trenger deg. Skjønner du det? KOM! Det hjelper ikke å prøve å være sterk, for det klarer jeg ikke lenger. Jeg trenger deg, sårt. Jeg savner deg! 
Vi sees en dag, vennen! Hvil i fred ♥ Iloveyou! 

jeg savner deg, solstråle

Publisert: 24.mai.2011 @ 21:06 // Tanker // 1 kommentar


_ privat

Det er så uvirkelig. Jeg klarer ikke å skjønne at du er borte. Hvem hadde trodd det om den største glede-sprederen på denne jord? Hvem hadde trodd at det hele skulle ende sånn? Det er så uvirkelig. Mange minner, minner som aldri glemmes! Du var alltid så god. Du hadde alltid så mange glupe kommentarer. Du fikk meg alltid til å smile. Og jeg vil aldri glemme det smilet du hadde, når du fikk til noe! Elsket det. Det samme smilet hadde du, når du klarte å få meg irritert. Noe som skjedde veldig ofte, flink var du! :-) 
Jeg kommer aldri til å glemme natten vi snakket på msn, da du drakk vet du!? Du var så skjønn der du satt og drakk alene. Med litt selskap av meg da! Du lo av alt jeg sa, og jeg kunne ikke annet enn å le selv, når du lo. Det smittet! Alltid når du var glad, smittet det over på alle andre. Din lille søte glede-spreder! ♥
Alle timene vi har på bowlingen, er uforglemmlige timer. Hva fant vel ikke vi på der? Vi snakket om alt, vi maste på folk - slik at de kom seg ut og vi kødda alltid med maten. Griser, vi? Nei. :-) 

Jeg savner deg så utrolig mye, Alexander! Skulle ønske jeg kunne spole tilbake i tid, kanskje ting ville blitt bedre da? Jeg har ikke ord, skulle ønske alt bare var en vond drøm! Håper du har det bedre der du er nå! Få resten av englene til å smile, slik du fikk dine venner til å smile! Lær englene det du var best på. De vil elske det og deg! Du har fått en plass i hjerte mitt, og plassen vil være din for evig tid! Ingen vil fylle den plassen så godt som du gjorde! 
Hvil i fred, go' gutten min! Du er høyt elsket, og dypt savnet! ♥ 

føler seg ikke akkurat riktig behandlet

Publisert: 23.mai.2011 @ 21:04 // Tanker // 2 kommentarer

Hey! 
Først må jeg få si at det har vært en lang dag, og etter skole, middag og trening - har jeg endelig slått meg til ro med musikk og alt mulig annet som finnes på nettet. Utenom porno, vel å merke! Skolen i dag, tok av - på en måte, på en annen måte ikke. Vi har hatt om lover og regler i 6 TIMER. Tørt stoff spør du meg, men må jo bare sette meg inn i det. Middagen var god. Sykkelturen med pappa var hard. SÅ over på overskriften.

Jeg er riktignok ikke stolt av det, men det er en del av meg - og det må respekteres! Jeg har en form for svak dysleksi, eller noe. Er egentlig ikke sikker på hva "diagnosen" er jeg. Eller kanskje vi skal kalle det lese og skriveproblemer? Det høres litt penere ut enn dysleksi. Men okei! Jeg skal ihvertfall ha tilrettelagt engelsk. Noe som jeg faktisk ikke har merket så mye til. Jeg kjenner jeg er litt lei av hele skolesystemet. Idag sa nemlig engelsk læreren min at jeg ikke får mer enn karakter 1 i engelsk. Yes? Not. Så spurte h*n om jeg ble overrasket? Hvilket spørsmål er det, liksom? Selvsagt blir man overrasket, når man gir det man har - og ender opp med karakter 1. Jeg har levert det jeg skal, men har fått denne beskjeden "Det er en for liten oppgave til å gi karakter" , okei? Ikke vurdert å gi meg en litt større oppgave vel? Samt at det er en TILRETTELAGT oppgave, såå - hva skjedde egentlig når vi passerte år 2010/2011? Koblet lærere ut? Jeg skjønner meg virkelig ikke på det greiene her. Er det rart jeg har vurdert å slutte på skolen? Ikke i følge mitt hodet. Men nå må jeg bare holde ut. Selvsagt, føler ikke at jeg er riktig behandlet. Det som egentlig skjer, er at jeg blir trykt lenger ned i sørpa, enn hva jeg er fra før! Får bare finne papirene mine, og slenge de på bordet på skola, og se hva som skjer da! Wish me luck!!

Innlegg uten bilde, fordi jeg ikke er i humør til å finne et!

skybyen - kløft eller ansikt?

Publisert: 19.mai.2011 @ 23:02 // Tanker // 12 kommentarer

Hey.

Okei, hvor skal jeg begynne? Overskriften forteller egentlig hva jeg skal frem til, velger jeg å tro selv ihvertfall. Tingen er at jeg er "fjortis" nok til å skaffe meg Skybyen, som går ut på nesten det samme som nettby. Kanskje bare litt bedre? Jeg liker å nerde litt rundt på nettet, sikkert bare for å finne noe å bli irritert over. Kjenner meg selv såpass, at jeg vet jeg blir irritert på jenter som er mer opptatt av kløfta si, enn ansiktet. Skybyen er et slags "dating" sted. For de desperate liker jeg å tro. Etter å ha hatt rundt 800 profilvisninger, og sikkert vært innom minst like mange, er fleste parten av jentene jeg har vært innom mest opptatt av å vise frem den jævla (unnskyld ordbruk) kløfta si. Jeg skjønner ikke greia? Er det virkelig størrelse på puppa og kløfta gutter faller for? Virker nesten sånn. Helt på tryne! Hvis jeg skulle gått inn for å finne meg en kjæreste på et sånt sted, hadde jeg nå vært mer opptatt av ansiktet, enn kløfta. Mulig en litt vrang tanke gang for mange, men jeg er litt vrang og litt rar.
Jeg skjønner ikke vitsen med å drikke heller? Hva er kult med å drikke seg full og ikke huske en dritt dagen etter? 17.Mai har jeg heller ikke skjønt, hva er greia med å gå i et tog, for så å få en pølse og spise EN is etterpå? Nei, har mye igjen å lære skjønner jeg! :-) Tar livet med ro jeg, har finni ut at det er det beste.

Mener ikke henge ut de som faktisk gjør det, bare lurer på hva som er greia med det?

Hva synes du om jenter som er mer opptatt av kløfta enn ansiktet?
omvendt tangegang tas mot med et smil!

Minner!

Publisert: 06.feb.2011 @ 13:49 // Tanker // 1 kommentar

Hei søtinger!
Jeg har tenkt en del i det siste, jeg har hørt mye på musikk og det får meg til å tenke enda mer! Nesten alle sangene jeg hører på/ har på mobilen, er sanger som minner meg om forskjellige personer. Så jeg vil si at sangene får meg til å smile, når jeg tenker på alle minnene som ligger bak! Tenkte jeg kunne legge ut en liten liste:
Gritz - My Life Be Like (Ooh Ahh)
Minner meg sykt mye om Andreas. Rett etter at han hadde fått lappen, var vi på Gol for å se russerevyen, og etter det stakk vi innom Ål og kjørte rundt der i noen timer! Og dette var sangen som ble spilt KONSTANT! Herlige minner.


Ozzy Osbourne - Mr. Crowley
Sangen det absolutt bare er gode minner til. Det er sangen til beste jenta mi (Viel) og meg.. Det er sangen som vi spilte HELE tiden på Guitar Hero, den tiden vi var kule nok til å henge på kafen på Geilo. Men det er fortsatt en av sangene våre. Vi har riktignok MANGE fler!


Guru Josh Project - Infinity.
Minner meg om Ole Johan, eller Oj om du vil! Jeg vet egentlig ikke helt hvorfor, men var nok fordi det var den som ble mest spilt når vi hang sammen. Her er det selvsagt ikke bare en sang, men rett og slett hele Hard Dance Manian. Gode minner! :-) savner deg, kompis!  


Inna - Hot
Haha, må nesten le litt når jeg hører den sangen. Den minner meg bare på Håvard, denne sangen gikk om og om igjen i bilen hans. Synes fortsatt jeg hører at han synger med, herlig! ;-)


Dildon Sven
Dette er en av "fest-sangene" fra festene Charlotte hadde. Husker best nyttårsaften 2009-2010. Alle sang med på den sangen, og den ble spilt mange ganger på rad. Mens jeg og en kompis fant ut at vi kunne en som var bedre, nemlig DENNE:
Brittas f***a.

Det finnes nok mange flere sanger jeg har minner med, men disse er de jeg husker aller best. Må nesten bare smile litt, når jeg hører på dem og tenker igjennom hva som er minnene bak dem!

Har du noen sanger som det er mange minner bak?

Foto: Gunn.  Vil du lese om hva jeg gjorde i går, kan du trykke på bildet.

Sex på bussen?

Publisert: 29.okt.2010 @ 15:48 // Tanker // 0 kommentarer

Ofte når du har det vondt, ser ingen din smerte. Er du glad, ser ingen ditt smil. Når du gråter, ser ingen dine tårer. Men prøv å ha sex på bussen, da skal liksom ALLE bry seg!

hits